X
Menu
X

Majlis Serahan Cermin Mata Percuma

Majlis Serahan Cermin Mata Percuma

30411818_1732330663480190_6316202510637858816_o

KLANG – Jawatankuasa Khidmat Masyarakat IKRAM (I-bantu) dengan rakan kerjasama daripada PERKIS (Persatuan Kebajikan Islam) Hasil Dalam Negeri Kuala Lumpur dan Menara Optometri melaksanakan Majlis Penyerahan Cermin Mata Percuma di Pusat Komuniti IKRAM Klang pada 7 April 2018 lalu.

“Kami tidak mahu pelajar sekolah ini tidak minat meneruskan belajar kerana hal teknikal yang boleh diselesaikan”, kata Timbalan Pengerusi i-Bantu, Hj. Mahmud Ibrahim.

Projek Cermin Mata Percuma ini bertujuan membantu pelajar sekolah yang rabun dan tidak mampu memperoleh cermin mata untuk memperkembangkan pembelajaran mereka.

Dengan tema “Ke Arah Kesejahteraan Pembelajaran Melalui Penglihatan Optima”, seramai 22 orang pelajar sekolah yang menghadapi masalah rabun berumur dalam lingkungan 7 tahun sehingga 17 tahun menerima cermin mata percuma.

Tidak terhad kepada Muslim yang menerima bantuan ini, bukan Muslim juga menerima cermin mata percuma ini, diantaranya ialah adik Chia Wei Qi berumur 13 tahun dari Sekolah Menengah Kebangsaaan Bukit Kuda dan adik Saminee a/p Nagandaran berumur 14 tahun juga dari Sekolah Menengah Kebangsaaan Bukit Kuda.

Untuk maklumat lanjut mengenai Projek Cermin Mata Percuma, sila layari laman sesawang www.ibantu.ikram.org.my atau Facebook iBantu.IKRAM.Prihatin.

Share
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *